Λαχανική γλυκερίνη: οφέλη, κίνδυνοι και χρήσεις

Related products
Ποια είναι τα οφέλη της φυτικής γλυκερίνης;
Η γλυκερίνη, που συνήθως αναφέρεται ως φυτική γλυκερίνη, έχει βρει τεράστια εφαρμογή στη φαρμακευτική και καλλυντική βιομηχανία λόγω των υγροσκοπικών της ιδιοτήτων. «Η γλυκερίνη είναι εξαιρετική για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος λόγω της ικανότητάς της να προσελκύει και να συγκρατεί την υγρασία», δήλωσε ο Δρ Michael Hernandez, ειδικός δερματολογίας. Εξαιτίας αυτού, η γλυκερίνη περιλαμβάνεται στις περισσότερες κοινές εφαρμογές περιποίησης δέρματος, ιδιαίτερα για ξηρές και ευαίσθητες δερματικές παθήσεις.
Μελέτες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της στην επούλωση πληγών. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dermatological Science αποκαλύπτει ότι η γλυκερίνη παίζει ενεργό ρόλο στην ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος. Για ασθενείς με έκζεμα και ψωρίαση, όπου ο φραγμός του δέρματος είναι αδύναμος, συνιστάται ιδιαίτερα. Εκτός αυτού, η μη τοξική του φύση το καθιστά ασφαλές για τοπική χρήση χωρίς φόβο ότι θα εμφανιστούν εξανθήματα ή ερεθισμοί. Όσοι διαχειρίζονται έκζεμα ή ψωρίαση μπορεί να ωφεληθούν από το συνδυασμό γλυκερίνης με εγκεκριμένα από τον δερματολόγο μαλακτικά όπως Aquamax skincare products.
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της φυτικής γλυκερίνης;
έχει επίσης οφέλη σε φυτικές ουσίες τόπος. Σύμφωνα με την τοξικολόγο Dr Sarah Thompson, «Αν και γενικά θεωρείται ασφαλής, η υπερβολική χρήση γλυκερίνης μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος και δερματίτιδα εξ επαφής». Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα με προηγούμενες δερματικές παθήσεις, γεγονός που μπορεί να τα κάνει πιο προδιάθετα για ανεπιθύμητες ενέργειες.
Η κατάποση γλυκερίνης είναι κάπως σπάνια, αλλά μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχέςόπως διάρροια και ναυτία. Μια αναφορά στο International Journal of Toxicology διαπίστωσε ότι η υπερβολική δόση γλυκερίνης μπορεί να οδηγήσει σε υπερωσμωτικές ανισορροπίες, με αποτέλεσμα το σώμα να έχει προβλήματα με την ισορροπία του νερού. Είναι σημαντικό να τηρείτε τις συνιστώμενες δόσεις και να αντιμετωπίζετε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης πριν από την εσωτερική κατανάλωση.
Χρήσεις φυτικής γλυκερίνης
Η φυτική γλυκερίνη είναι εξαιρετικά ευέλικτη, επομένως, μεγάλα τμήματα βιομηχανιών τη χρησιμοποιούν. Η φαρμακευτική βιομηχανία το χρησιμοποιεί ως διαλύτη για πολλά υγρά φαρμακευτικά σκευάσματα, στα οποία είναι επίσης συντηρητικό. Στην πραγματικότητα, η φαρμακοποιός Emma Williams εξηγεί: "Σταθεροποιεί και αυξάνει την αποτελεσματικότητα των από του στόματος φαρμάκων αποτρέποντας τις κρυσταλλώσεις και διατηρώντας την ποσότητα της ομοιογένειας."
Η γλυκερίνη χρησιμοποιείται ως γλυκαντικός και συντηρητικός παράγοντας για ψημένα τρόφιμα, καραμέλες και διάφορα άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Ονομάζεται γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές (GRAS) από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), και ως εκ τούτου, το προϊόν έχει γίνει πολύ δημοφιλές στην πλειοψηφία του πληθυσμού.
Η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί το ενυδατικό χαρακτηριστικό της γλυκερίνης για την παρασκευή λοσιόν, σαπουνιών και σαμπουάν. Αποτελεί πρωταρχικό συστατικό σε πολλές συνθέσεις γιατί διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά καλά ενυδατωμένα προσελκύοντας την υγρασία. Έχει και άλλες χρήσεις στην οδοντόκρεμα και στο στοματικό διάλυμα καθώς επηρεάζει την υφή της ουσίας εκτός από τη γενική επίδρασή της στην απόδοσή τους. Για όσους διαμορφώνουν ήπιες ρουτίνες περιποίησης δέρματος, η εξερεύνηση της περιποίησης δέρματος & κρέμες Eucerin μπορεί να προσφέρει κλινικά ελεγμένες εναλλακτικές λύσεις εμπλουτισμένες με παρόμοιες αρχές ενυδάτωσης. τρώτε;

Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης
Είναι η φυτική γλυκερίνη ασφαλής για κατανάλωση;
Η φυτική γλυκερίνη μπορεί να καταποθεί με ασφάλεια. Έχει ταξινομηθεί ως Γενικά Αναγνωρισμένο ως Ασφαλές από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών όταν χρησιμοποιείται σε τρόφιμα. Οι γλυκαντικές, υγραντικές και συντηρητικές χρήσεις του είναι πολύ συνηθισμένες σε είδη διατροφής διαφόρων ειδών. Ωστόσο, όταν λαμβάνεται σε υπερβολική ποσότητα, προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές όπως διάρροια και ναυτία. Μπορεί να καταποθεί μόνο εντός των επιτρεπόμενων ορίων.
Τι είναι η φυτική γλυκερίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η φυτική γλυκερίνη είναι ένα άχρωμο, άοσμο και με γλυκιά γεύση υγρό που προέρχεται από φυτικά έλαια, όπως αυτά από έλαια φοινικέλαιου, σόγιας και καρύδας. Χρησιμοποιείται ευρέως σε τρόφιμα, φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα λόγω των ιδιοτήτων του ως υγραντικού και διαλύτη. Αυτή η ουσία είναι γνωστή για την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία, επομένως χρησιμοποιείται αρκετά ευρέως σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, τρόφιμα, ακόμη και σε πολλά φάρμακα.
Είναι ασφαλής η φυτική γλυκερίνη στους ατμούς;
Ναι, η φυτική γλυκερίνη είναι ένα κοινό συστατικό στα e- υγρά vape και θεωρείται απολύτως ασφαλές. Αυτό είναι ένα βασικό συστατικό που παράγει ατμό όταν βρίσκεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλοί άλλοι ρυθμιστικοί φορείς παρέχουν διαβεβαίωση ότι τα ηλεκτρονικά υγρά που αποτελούνται από φυτική γλυκερίνη είναι ασφαλή στη χρήση. Ωστόσο, είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείτε ποιοτικά προϊόντα που μπορεί να έχουν ορισμένα επίπεδα δυσφημίας, για παράδειγμα, ξηροστομία και ερεθισμό στο λαιμό. Οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες του ατμίσματος είναι ακόμα υπό έρευνα, επομένως να είστε ασφαλείς και να μην στοιχηματίζετε με οτιδήποτε διακυβεύεται. Μάθετε Είναι το άτμισμα ασφαλές;
Συμπέρασμα
Η φυτική γλυκερίνη είναι μια ένωση πολλαπλών χρήσεων με μεγάλα πλεονεκτήματα, ειδικά στον τομέα της περιποίησης του δέρματος και της ιατρικής. Οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί απέναντι στους πολλούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν εάν χρησιμοποιηθούν ανεύθυνα, ιδανικά υπερβολικά. Η σωστή χρήση, με την υποστήριξη επαγγελματιών συμβούλων, θα εξασφαλίσει τουλάχιστον ότι κάποιος επωφελείται με ασφάλεια από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτήν. Με την αυξημένη γνώση σχετικά με τη συνολική ισχύ που παρουσιάζει η γλυκερίνη, οι χρησιμότητες της σε άλλες βιομηχανίες αναμένεται να αυξηθούν, καθιστώντας μια πολύτιμη ένωση.